Starters/ZZP’ers

Iedereen in Nederland moet belasting betalen. ZZP’ers ( zelfstandige zonder personeel) betalen ook over hun inkomen belastingen net als
iedereen die in loondienst is. Toch zijn er een behoorlijk aantal fiscale voordelen voor ondernemers.paper work
Denk hierbij aan de ondernemersaftrek. Deze aftrek bestaat uit: Zelfstandigenaftrek ( urencriterium), startersaftrek, startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid, aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk, meewerkaftrek en stakingsaftrek.

Om in aanmerking te komen voor sommige ondernemersfaciliteiten , zoals de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek, moet u als ZZP’er minimaal 1225 uur besteden aan uw bedrijf. Dit noemen we het urencriterium. De Belastingdienst controleert de uren van menig ZZP’er. Daarom is het belangrijk dat u de gewerkte uren bijhoudt.

Tevens moet u een administratie bijhouden en zorg dragen voor de BTW aangifte. Als ZZP’er dien je aan het einde van het jaar een balans en winst-en verliesrekening op te stellen. De Balans betreft de stand van zaken op 31 december, hierop staan de bezittingen en schulden. Deze bedragen worden overgenomen in de aangifte inkomstenbelasting. Een jaarrekening is een boekwerkje met een uitgebreide balans en winst- en verliesrekening met toelichtingen en kengetallen. Een jaarrekening is niet noodzakelijk om aan je verplichtingen van de fiscus te voldoen. Bij ons krijgt u een jaarrekening.

Een startende ondernemer houdt zich het liefst bezig met zijn werk, en meestal staat de administratie niet op de eerste plaats.
Wellicht kan ik hier iets voor u in betekenen. Ik denk graag met u mee.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen.